Aan de zuidkant van Huis ter Heide (Utrecht) gaat RV&O een gebied transformeren naar woningbouw. Er zal een gemêleerd woningaanbod komen van ongeveer 80 tot 90 woningen, het huidige plan bestaat uit 72 woningen.
De nieuwbouwlocatie Huis ter Heide Zuid ligt langs de Prins Alexanderweg/ Huis ter Heideweg, naast GlaxoSmithKline.
De huidige opzet bestaat uit een viertal appartementencomplexen, vier twee-onder-een kapwoningen en één vrijstaande woning. Het nieuwe woningaanbod zal aansluiten bij de woonvisie van de gemeente Zeist en zal naar alle waarschijnlijkheid een combinatie worden van huur- en koopwoningen.
Door de transformatie wordt er een nieuwe weg aangelegd die zowel de nieuwe woningen ontsluit alsmede de huidige verkeerstromen beter kan afwikkelen. Er is daarbij rekening gehouden dat onder andere de (mogelijke) nieuwe woningbouwontwikkeling op Huis ter Heide West hierop aangesloten kan worden.
De verwachting is dat eind 2020 het uitwerkingsplan ter inzage gelegd kan worden. De planning na de ter inzage legging is nog niet exact bekend. Zodra dit bekend is, wordt dit op deze projectpagina aangegeven.

Afbeelding1tbvWebsite

 

Huis ter Heide

Projectontwikkelaar
Rademaker Vastgoed & Ontwikkeling

Architect
Nog nader te bepalen

Aannemingsbedrijf 
Nog nader te bepalen

Verwachte oplevering
Nog niet bekend